Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Πολιτισμού Κυκλάδων

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί φίλοι,

Αγαπητοί νησιώτες,

Σας καλωσορίζω στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η πύλη αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό την αναλυτική καταγραφή όλων των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα νησιά των Κυκλάδων. Ανά μήνα ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη μια σειρά δράσεων από τον πολιτισμό, τις παραδόσεις,  τα ήθη και τα έθιμα, τις τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια, που δίνουν ένα έντονο αιγαιοπελαγίτικο χρώμα στη διασκέδαση.

Η κυκλαδίτικη πολιτιστική παράδοση είναι σπουδαία και οι σχετικές ενέργειες που πραγματοποιούνται σε κάθε νησί από όλους τους τοπικούς φορείς, το Δήμο, την Εκκλησία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στόχος μας, η διατήρησή της, η ανάπτυξή της και η προβολή της. Η προσπάθειά μας να στηρίξουμε ως συνδιοργανωτές κάθε δράση, που λαμβάνει χώρα στα νησιά μας, στοχεύει στην αναβάθμιση και την επιτυχία των εκδηλώσεων, αλλά και στη δημιουργία θεσμών.

Το νέο τουριστικό προϊόν, που θα στηρίζεται και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου, κάθε μικρού και μεγάλου νησιού, μπορεί και πρέπει να συνδιαμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποδώσει στην τοπική κοινωνία και οικονομία, να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να γίνει μοχλός προσέλκυσης επισκεπτών.

Η ενημέρωση μέσα από το καλεντάρι πολιτισμού είναι ένα σημαντικό «εργαλείο” αυτής της προσπάθειας.

Θα χαρούμε να σας έχουμε συνεπιβάτες σε αυτό το «ταξίδι πολιτισμού”, που με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό ξεκινάμε.

Με εκτίμηση,

Χρηστιάννα Πάπιτση

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων